понеділок, 20 жовтня 2025 р.

20-24 жовтня ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ №8 «МАЛЯТКО» ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ НАКАЗ 09 жовтня 2025 року Хмельницький №81 Про організацію та проведення в закладі дошкільної освіти № 8 «Малятко» проєкту «Тиждень української кухні». На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 24.03.2016 року № 234, листа ДОН Хмельницької міської ради від 08.10.2025 № 01-22/1597 «Щодо проведення «Тиждень української кухні»» та з метою формування у дітей дошкільного віку уявлення про корисну та смачну їжу, популяризації українських страв, виховання інтересу і поваги до національних традицій НАКАЗУЮ: 1. Провести в закладі дошкільної освіти № 8 «Малятко» проєкт «Тиждень української кухні» з 20.10. по 24.10.2025 року. 2. Головна мета проведення проєкту: • розширення знань дітей дошкільного віку про корисну та смачну їжу; • виховання у них інтересу і поваги до національних традицій; • залучення батьків здобувачів освіти до популяризації українських страв • активізація педагогічних, медичних та працівників харчоблоку щодо приготування українських старв. . 3. Для підготовки та проведення проєкту створити організаційну групу в складі: Креськова І.А. – вихователь-методист Кінашевська М.М. – практичний психолог Музика Т.В. – вихователь Крижановська А.А. – медична сестра 4. Організаційній групі розробити план проведення проєкту «Тиждень української кухні» До 14.10.2025р. 5. Вихователю – методисту Креськовій І.А.: 5.1. Ознайомити педагогів з планом проведення проєкту «Тиждень української кухні» на методичній годині. 14.10.2025р 5.2.Забезпечити проведення проєкту «Тиждень української кухні» згідно з затвердженим планом. 5.3. Проведені заходи оприлюднювати на блозі закладу освіти, у соціальних мережах. Протягом проведення проєкту 5.4. Підготувати інформацію-звіт проведення проєкту «Тиждень української кухні» До 30.10.2025 р. 6.Медичній сестрі та працівникам харчоблоку розробити освітні, інформаційно-просвітницькі заходи та організувати харчування дітей відповідно до тематичних днів: - День «Червоного борщу» - 21.10.2025 р.; - День «Вареників» – 22.10.2025 р.; - День «Кухня заходу України» – 23.10.2025 р.; - День «Кухня сходу України» – 24.10.2025 р.; 7. Контроль за виконанням наказу покласти на вихователя-методиста Креськову І.А. Директор ХЗДО №8 Оксана ДЕНИСОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар