Хмельницький заклад дошкільної освіти №8 "Малятко" - ясла-садок комбінованого типу, заснований на комунальній формі власності Хмельницької міської територіальної громади
понеділок, 20 жовтня 2025 р.
20-24 жовтня
ТИЖДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ КУХНІ
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ №8 «МАЛЯТКО»
ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ
НАКАЗ
09 жовтня 2025 року Хмельницький №81
Про організацію та проведення
в закладі дошкільної освіти
№ 8 «Малятко» проєкту
«Тиждень української кухні».
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», Санітарного регламенту для закладів дошкільної освіти, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 24.03.2016 року № 234, листа ДОН Хмельницької міської ради від 08.10.2025 № 01-22/1597 «Щодо проведення «Тиждень української кухні»» та з метою формування у дітей дошкільного віку уявлення про корисну та смачну їжу, популяризації українських страв, виховання інтересу і поваги до національних традицій
НАКАЗУЮ:
1. Провести в закладі дошкільної освіти № 8 «Малятко» проєкт «Тиждень української кухні» з 20.10. по 24.10.2025 року.
2. Головна мета проведення проєкту:
• розширення знань дітей дошкільного віку про корисну та смачну їжу;
• виховання у них інтересу і поваги до національних традицій;
• залучення батьків здобувачів освіти до популяризації українських страв
• активізація педагогічних, медичних та працівників харчоблоку щодо приготування українських старв. .
3. Для підготовки та проведення проєкту створити організаційну групу в складі:
Креськова І.А. – вихователь-методист
Кінашевська М.М. – практичний психолог
Музика Т.В. – вихователь
Крижановська А.А. – медична сестра
4. Організаційній групі розробити план проведення проєкту «Тиждень української кухні»
До 14.10.2025р.
5. Вихователю – методисту Креськовій І.А.:
5.1. Ознайомити педагогів з планом проведення проєкту «Тиждень української кухні» на методичній годині.
14.10.2025р
5.2.Забезпечити проведення проєкту «Тиждень української кухні»
згідно з затвердженим планом.
5.3. Проведені заходи оприлюднювати на блозі закладу освіти, у соціальних мережах.
Протягом проведення проєкту
5.4. Підготувати інформацію-звіт проведення проєкту «Тиждень української кухні»
До 30.10.2025 р.
6.Медичній сестрі та працівникам харчоблоку розробити освітні, інформаційно-просвітницькі заходи та організувати харчування дітей відповідно до тематичних днів:
- День «Червоного борщу» - 21.10.2025 р.;
- День «Вареників» – 22.10.2025 р.;
- День «Кухня заходу України» – 23.10.2025 р.;
- День «Кухня сходу України» – 24.10.2025 р.;
7. Контроль за виконанням наказу покласти на вихователя-методиста Креськову І.А.
Директор ХЗДО №8 Оксана ДЕНИСОВА
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар